LAUTECH ENGLISH TYPE A 2006 POST-UTME PLUS SUGGESTED ANSWERS

LAUTECH ENGLISH TYPE A 2006 POST-UTME

(Question 1-15 of 25)

READ THIS PASSAGE CAREFULLY
Over the years. Time series forecasting has been in existence to make timely decision in the face of uncertainty about the future. The making of forecast is an essential aspect of our life. Basically, all of the forecasting work or the premise that if we can predict that the future will be like we can modify our behaviors or the behavior of the system for better position.
ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS.
1. From the passage. We gather that forecasting is
(a) New science
(b) An old science
(c) An unknown science
(d) A future science
2. Forecasting become necessary because of
(a) The need to make timely decisions
(b) Its importance to our life
(c) Unpredictability of man’s nature
(d) Fear of unknown
3. The expression “over the years” in the passage above is an example of
(a) Adjectival phrase
(b) Adjectival clause
(c) Noun phrase
(d) Adverbial phrase
4. According to the passage, if forecasting helps to deal with an uncertainty future, it can best be described as
(a) An intervention science
(b) A preventive science
(c) A corrective science
(d) Diagnostic science
5. The under-listed expression in the passage is grammatically known as (sorry,passage not underlined here so no answer)
(a) Noun clause
(b) Prepositional phrase
(c) Conditional clause
(d) Adjectival clause
Read the following passage and answer the question that follows
A green desire perfumed memories, a leafy longing by my under feet to this forest to a thousand wonders. A green desire for this petaled umbrella of simple stars and compound suns. Suddenly,so the sky is free and high.
6. The scenario the passage above suggest
(a) A busy street
(b) An unfolding tragedy
(c) An agrarian environment
(d) A school set-up
7. The last line of the text hits at
(a) A raging storm
(b) An impending rain
(c) A very tall tree
(d) A thunderous cloud
8. The expression “petaled umbrella” in the passage means
(a) High colored canopy
(b) Dense forest foliage
(c) A kingly umbrella
(d) A nice – looking cap
9. According to the passage, the writer finds himself at the scene he described out of
(a) Curiosity
(b) Compulsion
(c) Feeling
(d) Memory
10. An appropriate title for the passage suggest
(a) Celebration
(b) Memories
(c) Forest tunes
(d) Nature’s echoes
Choose the right option that best completes each of the following
11. He didn’t know anything about business, so starting his own was
(a) A leap into the cloud
(b) A leap in the dark
(c) A leap into the ocean
(d) all of the above
12. I like the way he criticizes everybody. It really rattles
(a ) my back
(b) My bones
(c) My heart
(d) My cage
13. When her business crashes. She had to pick up……………and start again
(a) The fragment
(b) The losses
(c) The pieces
(d) The stones.
14. She felt really bad when she realized that she had lost her watch. It wasn’t expensive but it had sentimental
(a) Value
(b) Price
(c) Cost
(d) Expense
15. I used to go to church under false………….. I never wanted to go but my mother made me.
(a) Agreement
(b) Feeling
(c) Pretenses
(d) Facade

ANSWER KEY
1. B
2. D
3. C
4 . C
5.
6. C
7. C
8. B
9. D
10. D
11. C
12. B
13. C
14. A
15. C
Questions 16-25 of 25

Choose the option opposite in meaning to the word or phrase in italics in question 16 -20
16. The university senate building is rather gigantic
(a) Roomy
(b) Small
(c) Huge
(d) Thin
17. Mama Tolu has really become quite chubby
(a) Insomnia
(b) Stubborn
(c) Thin
(d) Round
18. She deliberately killed the goat
(a) Carelessly
(b) Mercilessly
(c) Brutally
(d) Unintentionally
19 . The former president of the association received a derogatory remark from the member
(a) Receive standing ovation
(b) Received public opprobrium
(c) Received encomiums
(d) Received bitter Ruth
20. Adebomi was dismissed for dereliction of duty
(a) insubordinate
(b) Irresponsibility
(c) Laziness
(d) Negligence

In each of question 21 -24, Choose the same consonant sound as the one represented by the letter underlined.
21 . Throb
(a) Those
(b) These
(c) Thousand
(d) This
22. Judges
(a) Crush
(b) Crunchy
(c) Garage
(d) Gasp
23 . Quay
(a) Key
(b) Queen
(c) Try
(d) Pry
24 . Unique
(a) Church
(b) Arch
(c) Architect
(d) Charade
In question 25 below choose the option that is nearest in meaning to the underlined word or phrase in each sentence
25. The idea expressed by the chairman of the party is make believe
(a) The idea is good
(b) The idea is impressive
(c)The idea is well-conceived
(d) None of the above

SUGGESTED ANSWERS

16.B

17.C

18. D
19. C
20. A
21. C
22. C
23. A
24. C
25. D

Please conduct you own diligence check to be sure the suggested answers are correct.

Visit http://mile2herald.wordpress.com and http://.lagosbooksclub.wordpress.com and http://edupedianigeria.wordpress.com and invite your friends for other related matters

REMEMBER TO INVITE YOUR FRIENDS TO JOIN OUR FACEBOOK PAGE http://www.facebook.com/mason.collegefestac. WE APPRECIATE YOU PRESENCE

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s