LAUTECH PHYSICS TYPE B 2006 POST-UTME PLUS SUGGESTED ANSWERS

LAUTECH PHYSICS TYPE B 2006 POST-UTME

( QUESTIONS: 11 TO 20)
INSTRUCTION: ANSWER ALL QUESTIONS
11. Which of these radiations does not originate with the nucleus?
(a) alpha
(b) x-rays
(c) beta
(d) neutron
12. A tyre is pumped to a pressure of 30Nm -2 at 27 o c, when the tyre rates up to 54 0 C ,find the new pressure assuming no change in volume.
(a) 40.7Nm -2
(b) 60.0Nm -2
(c) 32.7Nm -2
(d) 52.6Nm -2
13. An eclipse of the sun may occur when?
(a) the sun passes between the moon and the earth .
(b) The sun passes between the earth and the sun
(c) the earth passes between the moon and the sun.
(d) The moon and the earth rotate together.
14. The shortest mirror in which a person interest can see its entire image is
(a) 2m
(b) 0.5m
(c) 4m
(d) 1m
15. The nature the image formed by an object placed 12cm from a converging lens of focal length 18cm is
(a) virtual and magnified
(b) virtual and real
(c) a infinity
(d) virtual
16. An erect image, three line the size of the object is obtained from a concave mirror of radius of curvature 36cm. what is the position of the object from the mirror?
(a) 24cm
(b) 12cm
(c) 10cm
(d) 8cm
17. The angle of deviation light of various colours passing through a glass prism decreases in the order.
(a ) red, blue and orange
(b) blue, red, orange
(c) red, orange ,blue
(d) orange ,blue ,red
18. Two positive point charge of 12?C and 8?C respectively are 10cm apart , the work done in bringing them 4cm closer is (k=9 x 10 9 Nm 2 c -2 )
(a) 600j
(b) 300j
(c) 6.8j
(d) 518j
19. What is the effective capacitance of a system of capacitors arranged such that a 4?F capacitor is in series with 3?F.
(a) 1.7?F
(b) 3.0?F
(c) 4?F
(d) 5.0?F
20. How long will it take to heat 3kg of water from 28 0 C to 88 0 C using an electric kettle, which taps 6A from a 210V supply?
(a) 5.6minutes
(b) 9.6minutes
(c) 10.0minutes
(d) 19.3minutes

Visit http://mile2herald.wordpress.com and http://.lagosbooksclub.wordpress.com and http://edupedianigeria.wordpress.com and invite your friends for other related matters

REMEMBER TO INVITE YOUR FRIENDS TO JOIN OUR FACEBOOK PAGE http://www.facebook.com/mason.collegefestac. WE APPRECIATE YOU PRESENCE

ANSWER KEY
11. A
12. C
13. C
14. A
15. A
16. A
17. D
18. D
19. A
20. C

 

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s